WE FILTER Coffee NOT PEOPLE

Coffee

We zijn ook een eigentijdse koffiebar ! Of je nu een koffie proeft van de espressomachine, een filterkoffie via een Animo of een doorsteek, steeds zal je weer genieten van de heerlijke aroma’s die in de verschillende soorten koffies tot uiting komen.

 

specialty

Fresh-roasted small limited batch coffee.

Specialty coffee is een term die gebruikt wordt voor koffiebonen die in een microklimaat zijn gegroeid, door perfecte weersomstandigheden krijgen deze een intense smaak. Je kan het een beetje vergelijken met een goede wijn. Door onder andere de toenemende schaarste aan specialty coffee kunnen producenten een betere prijs voor hun koffie vragen dan de producenten van commerciële koffie. Deze hogere prijzen kunnen een positieve invloed hebben op de boeren die de koffie produceren. Je zal ook zien dat de prijzen bij ons hierdoor wat hoger zijn dan bij het ‘classic’-assortiment, maar we beloven je dat ze elke cent waard zijn.

Wij kiezen ervoor om specialty coffee met een ‘single origine’ te verkopen. Een single origin koffie wordt niet gemengd met een andere origine of een ander land oorsprong. Het kan een koffie van een bepaald gebied zijn, maar ook een koffie die van een bepaalde plantage, boer of oogst afkomstig is.

 

MAXIMILIAAN

KING OF COFFEE

(Maximiliaan N°3); Elke koffie is uniek. Geoogst bij de kleine plaatselijke landbouwer, vervoerd op zee via een lange weg, gemengd door een expert in smaak en geur, geroosterd door een ervaren brander, geschonken in de beste tas bij Zero53.

Om al deze unieke stappen op de beste manier samen te brengen, vragen wij aan Maximiliaan Koffie uit Aalst om de beste keuzes gemaakt. Zonder compromissen over kwaliteit en smaak. Maximiliaan N°3 is een 100% arabica, van 3 plantages uit Latijns-Amerika. Mild en lekkere afdronk.